PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VALUL TREI AL PANDEMIEI SUFOCĂ SPITALELE

VALUL TREI AL PANDEMIEI SUFOCĂ SPITALELE

de Andrei Oprescu
71 vizualizări

În România, situația este critică în momentul de față. Toate paturile de Terapie Intensivă sunt pline. Unele spitale deja și-au improvizat paturi și pe alte secții, însă se confruntă cu un deficit de personal de ATI. Lucrul cel mai grav este că în acest val al treilea boală s-a schimbat. Formele severe apar mult mai repede. Degradarea pacienților este rapidă și boala apare la vârste din ce în ce mai tinere. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, marţi, că sunt 1.400 de locuri de ATI pentru apcienţii cu coronavirus şi vor fi operaţionalizate n scurt timp alte 190. Voiculescu precizează, însă, că nu paturile în sine sunt problema, ci resursa umană, care este limitată. Acest lucru se evidentiaza si la spitalul din orasil dambovitean Gaesti. Aici paturile ATI sunt libere, insa sectia nu poate fi folosită din cauza ca spitalul nu are cadre medicale pentru terapie intensivă.Managerul spitalului din Gaesti spune ca ar fi dispus sa le cedeze unui alt spital, insa nici acest lucru n-ar fi o rezolvare pentru ca nici in alte spitale nu exista nici loc si nici personal medical.

Premierul Florin Cîţu a precizat, marţi, că este necesar să crească urgent numărul de paturi la secţiile de terapie intensivă la 1.600 şi a adăugat că există resursele necesare la Ministerul Sănătăţii pentru ca acest lucru să se întâmple.

”Numărul de paturi în ATI scăzuse de la începutul anului până acum, deşi am spus clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi în ATI. Am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600. Este noua ţintă pentru medicii din CNCCI. Ştiu că Ministerul Sănătăţii a avut două întâlniri pe această temă. Avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi la ATI la 1.600 cel puţin în perioada următoare ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme. Nu lipsesc resursele. Toate ministerele şi Ministerul Sănătăţii are resursele necesare pentru a creşte numărul de paturi”, a afirmat Florin Cîţu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe