PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VARZA MURATĂ ÎN GROPI, INTERZISĂ

VARZA MURATĂ ÎN GROPI, INTERZISĂ

de Andrei Oprescu
291 vizualizări

Sub sintagma “tradiție”, producătorii locali de legume murează varza în gropi săpate în pământ, modalitate care nu poate asigura condițiile de siguranță alimentară conform legislatiei sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor naționale și comunitare în vigoare, spun specialiștii. Tocmai din această cauză nu se s-ar putea garanta un produs sanogen, sigur pentru consumator. Inspectorii sanitar-veterinari sustin ca s-au sesizat in urma unor reclamatii provenite chiar din aceasta zona.  Pe lângă siguranța alimentului, aici mai e vorba și de fraudarea statului, fiindcă unele firme vând mai mult decât pot să producă, ceea ce se poate traduce prin faptul că varza murată este cumpărată de la cei care murează in pământ și vândută sub numele firmei. Agricultorii spun, însă, că varza murată produsă de ei în gropile de pământ este sigură pentru consum și că se menține mai bine decât in butoaie, fiindcă temperatura este constantă.Oameni spun ca acest procedeu de murare a verzei se practica de cand se stiu. De asemenea spun că varza din zonă ajunge în toată România și în jumătate de Europă și nu s-a întâmplat nimic. Autoritățile spun că vor monitoriza zona și speră ca producătorii să înțeleagă că siguranța alimentară a populației este mai presus de orice.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe