PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VERDE LA INMATRICULARI GRATUITE – VIDEO

VERDE LA INMATRICULARI GRATUITE – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Dambovitenii se inghesuie sa isi inmatriculeze gratuit autoturismele aduse din strainatate! Proprietarii au gasit o metoda la limita legii, care ii scuteste insa de plata timbrului de mediu: partajul voluntar la notar. Asa se face ca la Directia de Inmatriculari din Targoviste, aproape nimeni nu mai plateste taxa catre stat. In ultima luna, in 70% din cazuri, proprietarii nu au platit timbrul de mediu, pentru ca au venit cu un act de partaj voluntar, incheiat de un notar.

Dambovitenii care reusesc sa fenteze statul, prin acest act de partaj voluntar, nu sunt in prezent trasi la raspundere, pentru ca nu fac nimic ilegal. Potrivit legii, daca doi soti isi impart masina, cel care o primeste nu va plati taxa auto. Cand auzi insa de partaj, te gandesti la divort, o masura prea drastica chiar si pentru a scapa de plata acestei taxe. Numai ca nu este nevoie de divort. Partajul se poate face in mod voluntar, intre doua persoane care detin in indiviziune un bun. In concluzie, nu este nevoie ca persoanele respective sa fie casatorite, cu atat mai putin sa divorteze. Aflandu-se despre aceasta portita lasata in lege, dambovitenii au luat cu asalt notariatele, pentru a face rost de un astfel de act.

Presedintele notarilor publici ii avertizeaza pe acestia ca incalca legea, daca incheie acte de partaj voluntar, pentru proprietarii care vor sa isi inmatriculeze masinile gratuit. Potrivit acestuia, s-a creat un adevarat turism al dambovitenilor la notariatele publice. Oamenii incearca tot felul de metode pentru a scapa de plata taxei catre stat.

Targovistenii se feresc sa spuna ca au apelat la partajul voluntar, pentru a scapa de plata timbrului de mediu. Cei care nu au stiut de aceasta portita lasata de lege si au scos bani frumosi din buzunare pentru a-si inmatricula masinile, se gandesc acum sa apeleze la instantele de judecata.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe