PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VICTORIE CU GUST AMAR – VIDEO

VICTORIE CU GUST AMAR – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Dupa ce au blocat trenurile in gari, angajatii CFR au obtinut o victorie care le lasa un gust amar. Potrivit sindicatelor, se va semna un acord cu compania de Cai ferate, pe o perioada de trei luni, care asigura o crestere cu doua procente la salariul de baza. Aici se termina vestile bune, pentru ca disponibilizarile de la CFR Marfa nu vor fi stopate. Mii de angajati isi vor pierde locurile de munca.
Pe data de 19 aprilie, contractul colectiv de munca al feroviarilor a expirat, motiv pentru care angajatii au protestat, blocand trenurile in gari. Dupa ce traficul feroviar a fost reluat, iar angajatii si-au continuat lucru, liderii lor de sindicat au intrat la negocieri. Ce au obtinut? Semnarea nu a unui contract colectiv de munca, ci a a unui acord, pe o perioada de trei luni, care prevede insa cresterea cu 2% a salariului de baza. Potrivit reprezentantilor Federatiei Feroviare Miscare Comercial, pentru anul 2014, se urmareste o crestere a salariilor cu 10%.
Cu toate acestea, disponibilizarile la CFR Marfa nu vor fi evitate. 2500 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Nu vor pleca insa acasa cu mainile goale, penrtu ca vor primi intre 18 si 24 de salarii compensatorii.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe