PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIITORUL SUNA BINE…PE HARTIE

VIITORUL SUNA BINE…PE HARTIE

de admin3
5 vizualizări

Viitorul suna bine, pe hartie! Cel mai recent raport al Comisiei Nationale de Prognoza indica o scadere a ratei somajului in judetele Romaniei in urmatorii 3 ani. Decalajele se vor pastra insa si in 2018 cand judete ca Teleorman si Calarasi vor avea un numar mare de someri, situandu-se la coada clasamentului. In regiunea Sud-Muntenia, Giurgiu, Arges si Prahova vor inregistra o rata a somajului de 5 si sub 5 %.

Potrivit raportului Comisiei Nationale de Prognoza, pana in 2018 anual se vor inregistra scaderi ale ratei somajului in judetele din Romania. Astfel ca la finalul celor trei ani de zile unele judete vor ajunge la coada clasamentului, iar altele vor inregistra mai putini someri si un nivel de trai mai bun. Teleorman si Calarasi sunt judetele din coada clasamentului, care in 2018 vor inregistra o rata a somajului de 8,7% respectiv 7%.

Un pic mai bine se va situa judetul Dambovita care va avea o rata de 6,9% cu o scadere de 0,5 procente. La jumatatea clasamentului national si un pic mai bine sunt judetele Giurgiu, Prahova si Arges unde rata somajului ajunge in jurul valorii de 5%. Mai greu de crezut avand in vedere ca anual mii de elevi si studenti ingroasa randurile somerilor. Numai in Dambovita pana in luna iulie erau peste 1000 de absolventi care isi depusesera dosarul de somaj, dar ramane de vazut daca se vor adeveri previziunile. Si lefurile vor creste in Romania. In 2018, in Sud-Muntenia, judetele Prahova si Arges vor avea un salariu mediu net de peste 2000 de lei. In Dambovita va ajunge la 1852, iar in Giurgiu la 1744. Teleorman si Calarasi raman din nou la coada cu 1652 si 1662 lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe