PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIJELII ȘI GRINDINĂ

VIJELII ȘI GRINDINĂ

de Andrei Oprescu
124 vizualizări

Prima avertizare meteorologică emisă de A.N.M anunță un cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă până sâmbătă noaptea. În Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate:

Zone afectate: Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea

Cantitate precipitații: 40…50 l/mp

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare. Pentru județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna este valabil un cod portocaliu. În aceste zone va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: ploi abundente

Zone afectate: Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna

Cantitate precipitații: 60…80 l/mp

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe