PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIJELII ȘI INUNDAȚII ÎN SUDUL ȚĂRII

VIJELII ȘI INUNDAȚII ÎN SUDUL ȚĂRII

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Prognoza meteorologilor pentru aceste zile s-a adeverit. În stațiunea montană Bușteni din județul Prahova a plouat torențial, iar apa pe carosabil a depășit 20 de centimetri, traficul rutier pe DN 1 în zona orașului s-a desfășurat cu dificultate. Probleme au fost și în Poiana Țapului unde acoperișul unei școli a fost distrus. În Dâmbovița la Izvoare apa străzile s-au transformat în râuri.
Au fost averse cu cantități mari pe metrul pătrat la Bușteni.Traficul rutier pe DN 1 în zona stațiunii montane a fost afectat de cantitatea de apă acumulată pe carosabil.
În comuna Telega echipajele ISU au intervenit la un stâlp de electricitate căzut pe șosea, iar în orașul Băicoi au fost probleme în alimentarea cu curent electric în zona blocurilor din localitate.
La Poiana Țapului vijelia puternică a distrus acoperișul unei școli. Oamenii s-au speriat când au auzit bubuituri și după ce ploaia s-a oprit au ieșit și au văzut dezastrul. Mai bine de trei sferturi din acoperișul clăriri a fost smuls de vânt și aruncat în curte.
În Dâmbovița, în localitatea Izvoare a ploua torențial. Într-un interval scurt de timp s-au acumulat cantități mari de apă, iar străzile s-au transformat în râuri.
În weekend, temperaturile ridicate din timpul zilei vor fi urmate de ploi cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.
Vremea rămâne în continuare instabilă în toată țara până spre mijlocul săptămânii, temperaturile înregistrate fiind mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe