PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VINE CANICULA, DAR NU SCĂPĂM NICI DE PLOI

VINE CANICULA, DAR NU SCĂPĂM NICI DE PLOI

de Andrei Oprescu
111 vizualizări

Ultimele zile din iulie vor aduce canicula și o atmosferă sufocantă în toată țara. Indicele temperatură-umiditate se va apropia în unele regiuni de pragul critic. În același timp, nu scăpăm de ploi. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică și disconfort termic valabilă până la sfârșitul săptămânii. în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și disconfort termic

Zone afectate: regiunile estice, sud și zonele montane

Cantitățile de apă: 25…50 l/mp

Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27…28 de grade, se va ajunge la valori în jur de 35 de grade în intervalul 24 – 26 iunie când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Ulterior sunt estimate temperaturi maxime de 31…32 de grade, iar la începutul lunii iulie, media regională a acestora va fi în jur de 29 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde, când media minimelor va crește de la 15..16 grade, până spre 19…20 de grade, iar după 27 iunie se va reveni treptat la minime în jur de 17 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe