PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIOL ÎN GRUP LA MĂNEȘTI

VIOL ÎN GRUP LA MĂNEȘTI

de Mditv
20 vizualizări

Un nou scandal zguduie Direcția pentru Protecția Copilului Dâmbovița. O minora aflată în Centrul de plasament Floare de Colț din Târgoviște a fost violată de 7 tineri, acasă la unul dintre ei, în comuna Mănești. Fata, în vârstă de 16 ani, a cerut bilet de voie duminică și nu s-a mai întors. A fost dată disparută și căutată de polițiști. Un fost prieten al fetei i-a anunțat că este sechestrată. Între timp, fata a reușit să fugă și să se ascundă într-o farmacie din comună. Acolo au găsit-o asistenții sociali și oamenii legii, iar fata le-a povestit că a fost batjocorită de șapte tineri. Polițiștii i-au identificat și audiat toată noaptea.

Totul s-a întâmplat în comuna Mănești, din Dâmbovița. Tânăra era în plasament în Centrul Floare de Colț din Târgoviște după ce părinții au abandonat-o din cauza tulburărilor de comportament. În timp a fost internată și la psihiatrie, dar părea că și-a revenit după tratament. Duminică a plecat cu bilet de voie pentru două ore și nu s-a mai întors. Au început căutările și după mai multe piste, când credeau că au dat de ea, asistenții au avut parte de un nou refuz al fetei care și-a închis și telefonul.

Au urmat apoi scenele de coșmar. Fata a fost sechestrată acasă la un fost prieten. Acesta și-a chemat și amicii care au supus-o la perversiuni sexuale și au bătut-o. Un cunoscut a aflat de prezența fetei și a anunțat DGASPC că este sechestrată. Între timp minora a reușit să fugă și să se refugieze într-o farmacie. Suspecții au fost prinși la scurt timp.

Minora, în vârstă de 16 ani a fost audiată și ea toată noaptea, în prezența unui psiholog, a unui asisten social și a unui avocat. Agresorii au recunoscut fapta. Ei au fost examinați din punct de vedere medico-legal. Ei au vârste cuprinse între 17 și 24 de ani.

Cazul seamănă izbitor cu ce s-a intamplat la Vaslui, anul trecut, când 7 tineri au violat o fată de 18 ani. Atunci comunitatea s-a împărțit în două, unii au cerut arestarea, alții le-au luat apărarea agresorilor și a izbucnit un întreg scandal. Tinerii din Mănești urmează să fie reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de viol și lovire. Fata a ajuns din nou în Centrul Floare de Colț și va fi supusă unor tratamente pentru tulburările de comportament dar va beneficia și de consiliere psihologică. Problema este că aceste tinere sunt lipsite de apărare. Libertatea de a ieși din centru neînsoțite le aduce mereu în astfel de situații. Reprezentanții DGASPC dau vina pe legislația care este greșită și permisivă.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe