PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIOLENȚA FIZICĂ UCIDE – VIDEO

VIOLENȚA FIZICĂ UCIDE – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

 

Situatie ingrijoratoare in Romania! 30% dintre femei spun ca au fost afectate de violenta fizica sau sexuala. Un studiu recent realizat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii scoate in evidenta amploarea abuzurilor suferite de femei acasa, la serviciu sau in public. Numai in judetul Dambovita sunt cazuri nenumarate de violenta in familie. Foarte multe situatii au fost prezentate de reporterii MDI Tv.

In Dambovita anul trecut zeci de femei si copii au avut nevoie de consiliere psihologica dupa ce au suferit abuzuri in familie. Persoanele maltratate fizic au primit gazduire la centrele de reabilitare din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului.

In realitate numarul femeilor abuzate fizic este mult mai mare. Nu toate persoanele abuzate se prezinta la centrele de reabilitare, si de cele mai multe ori indura calcarul din familie. Un studiu recent arata ca o femeie din trei cade victima violentelor fizice sau sexuale.

Femeile abuzate fizic ar trebui sa apeleze la specialisti, este recomandarea psihologilor. Iar cand situatia se impune pot solicita sprijinul centrelor de reabilitare.

Violenta fizica nu mai are margini in Romania. In urma cu doua saptamani, in Dambovita, un barbat si-a lovit cu un par iubita, pana a omorat-o. Cinci copii au ramas fara mama! Poate nu s-ar fi ajuns la aceasta tragedie, daca victima ar fi cerut ajutor. MDI Tv v-a prezentat de curand si povestea unei mame care a fost batuta de sotul ei cu bata. 14 ani a indurat acest infern. Acum se afla intr-un centru pentru victimele violentei in familie, alaturi de cei trei copii si incearca sa isi construiasca o noua viata, una in care sotul nu ii mai este calau.

 

 

Valentin Popescu / Eduard Găiseanu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe