PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VISUL UNUI COPIL – VIDEO

VISUL UNUI COPIL – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Un copil de numai sapte ani, care niciodata nu a stiut ce inseamna sa ai un pat cald si jucarii, viseaza cu ochii deschisi sa aiba o casuta, pentru ea si familia ei. Ana este eleva in clasa intai, la scoala din Corbii Mari, Dambovita. Invata bine, desi creste intr-o saracie lucie. A locuit prin baraci si centre sociale impreuna cu mama  si cei doi frati, pana cand au primit o raza de speranta. Autoritatile s-au hotarat sa le ridice o locuinta. Lucrarile nu au fost insa finalizate, iar Ana viseaza sa aiba si ea o camera frumoasa, cu jucarii. Impreuna putem implini visul acestui copil.

Ana viseaza la casuta pe care nu a avut-o niciodata, dar pe care si-o doreste mai mult decat orice. Nu este nevoie sa inchida ochii, pentru a-si inchipui cum va arata camera ei: pereti roz, un pat, un birou unde isi va face temele, un dulapior si multe jucarii.

Numai ca Ana nu stie daca visul i se va implini. Acum, camera ei inseamna doar patru pereti. Povesteste cu drag unde isi va aseza papusile, pe care insa nu le-a avut si poate nu le va avea niciodata. Ana este un copil sarman. Locuieste alaturi de parintii ei si cei doi frati intr-o camera data de un cumnat. Nu are nimic din ce au alti copii de varsta ei. Cu toate acestea merge la scoala si primeste numai note bune. Invata pentru ca isi doreste sa ajunga ceva in viata.

Ana mai are doi frati, Mihaita in varsta de patru ani si Marina, care abia a implinit un an. De Mos Nicolae, au primit cateva bomboane. Mai mult nu s-a putut pentru ca parintii lor abia reusesc sa le puna o paine pe masa.

Mama este cea care are grija de ei, dupa ce tatal s-a imbolnavit. Au locuit intr-un bordei, apoi prin centre sociale. Desi se lupta in fiecare zi cu o saracie lucie, mama copiilor spune ca niciodata nu s-a gandit sa ii abandoneze. Viseaza sa aiba un trai mai bun decat a avut ea, care a fost un copil orfan.

Primaria din Corbii Mari a inceput sa le construiasca o casa. Mai este insa mult de lucru, iar Ana mai are de asteptat pana cand visul i se va implini.

Pentru ca sunt prea sarmani, cei trei copilasi se tem ca Mos Craciun nu va gasi drumul pana la casa lor. Impreuna ii putem ajuta, sa aiba si ei o bucurie, macar de sarbatori.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe