PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIZITĂ ÎN ATELIERUL LUI MOŞ CRĂCIUN

VIZITĂ ÎN ATELIERUL LUI MOŞ CRĂCIUN

de Andrei Oprescu
401 vizualizări

 

Fabrica de globuleţe din oraşul dâmboviţean Pucioasa s-a transformat în atelierul lui Moş Crăciun. Prichindeii trec zilnic pragul acestui atelier şi pregătesc cele mai frumoase globuri pentru a-l întâmpina pe moşul cel bun. Aici învaţă cum se fac globurile cu care se împodobesc brazii şi niciunul nu pleacă acasă cu mâna goală.

Dacă tot nu avem zăpadă în luna în care prichindeii îl aşteaptă nerăbdători pe Moş Crăciun, copii din toată ţara au plecat la drum către oraşul Pucioasa, din judeţul Dâmboviţa, devenind pentru o zi ajutoarele lui Moş Crăciun. Copiii au realizat cu mânuţele lor mici, dar dibace, globuleţe pictate manual cu peisaje de iarnă. În atelierul de la Pucioasa am găsit prichindei de clasa a II-a, de la şcoala din Valea Călugărească, din Prahova. Spun că este pentru prima dată când poposesc într-un atelier de globuleţe şi au lucrat responsabil ştiind că Moş Crăciun îi veghează în permanenţă luna aceasta.

Cadrele didactice spun că aceste activităţi le stimulează creativitatea celor mici şi îi atrag să înveţe lucruri noi, să îşi dezvolte noi abilităţi, mai ales pentru că sunt duşi în locaţii diferite şi fascinante pentru copii. Cel mai important lucru este că le distrag atenţia de la tehnologia modernă care i-a acaparat în ultimii ani.

Lucrul în echipă, în atelierul Moşului, a fost la fel de frumos ca seara de colind. Prichindeii au cântat cântece de iarnă aducând magia sărbătorilor mai aproape de părinţii care trăgeau cu coada ochiului în atelier.

Copiii nu au plecat cu mâinile goale spre case. Fiecare şi-a primit globuleţul pictat pentru a-l face cadou părinţilor şi a-l pune în brad, în aşteptarea Moşului. Comenzile de globuleţe sunt tot mai multe în fiecare an. Cei mai mulţi dintre clienţi optează pentru globurile personalizate şi deşi producţia a început de aproximativ două luni, ajutoarele lui Moş Crăciun nu reuşesc să facă faţă cererilor din toată ţara.

Anul acesta cele mai cerute decoruri sunt peisajele de iarnă, dar şi animaţiile. În top sunt pokemonii şi personajele de desene animate. Nuanţele de albastru domină globuleţele, fiind în trend anul acesta în materie de ornamente de iarnă, combinate cu sclipiciul argintiu şi auriu. Globuleţele sau alte obiecte din sticlă, pictate manual, pot fi cadoul perfect pentru cei dragi în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe