PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR BANI DE LICEU – VIDEO

VOR BANI DE LICEU – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Vor bani de liceu! Si in anul scolar 2013-2014 elevii damboviteni au depus dosarele pentru a beneficia de sprijinul financiar acordat in cadrul programului national de protectie sociala “bani de liceu”. Pentru ca au o situatie materiala precara, iar ministerul a anuntat ca le va deconta doar o treime din banii de transport, elevii damboviteni cauta orice solutie pentru a nu abandona scoala. Miercuri a fost termenul limita pentru depunerea documentelor. Ca sa primeasca bursa elevii trebuie sa nu absenteze si sa nu aiba media la purtare mai mica de 7. Anul trecut, aproape 2900 de elevi au beneficiat de banii de liceu in judetul Dambovita.

Bursele scolare sunt printre singurele mijloace prin care unii dintre elevii damboviteni reusesc sa frecventeze studiile. Veniturile reduse ale parintilor, costurile foarte mari cu manualele pe care multi nu le primesc gratuit sunt o adevarata povara pentru liceeni. Si anul acesta, pentru a beneficia de sprijin, elevii damboviteni s-au grabit sa isi depuna dosarele pentru programul “bani de liceu” prin care cei declarati eligibili vor primi lunar 180 de lei.

Au prioritate in acordarea  bursei elevii orfani, cei care sufera de diferite boli, cei proveniti din mediul rural dar si elevii care au o medie generala mare. Cei care nu se vor regasi pe liste, vor putea sa depuna contestatii in intervalul 28 octombrie-2 noiembrie. In anul scolar 2012-2013 aproape 2900 de elevi damboviteni au primit bani de liceu.

Elevii care vor sa beneficieze de banii de liceu trebuie sa frecventeze cursurile si sa obtina o medie generala buna. Potrivit ordinului ministerului Educatiei, sprijinul financiar se sisteaza in urmatoarele situatii: absentează nejustificat minimum 20 de ore la diferite discipline; a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile; a obţinut sub nota 7 la purtare; a fost exmatriculat.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe