PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR ÎNGHEȚA ÎN CASE – VIDEO

VOR ÎNGHEȚA ÎN CASE – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Asteapta iarna in frig. Targovistenii care nu au posibilitati financiare pentru achizitionarea unei centrale termice proprie vor tremura serios  la iarna. Societatea de Termoficare nu va mai furniza caldura anul acesta. Dupa ce a acumulat datorii de peste 40 de milioane de lei, a disponibilizat 80 dintre angajati, iar acum urmeaza sa fie inchisa.

Locuitorii din 700 de apartamente din municipiul Targoviste, care au ramas racordate la sistemul centralizat,  asteapta sa inghete la iarna in case. Au tot sperat ca autoritatile locale vor gasi o solutie si vor furniza agent termic si anul aceasta, asa cum s-a intamplat si in trecut. Insa, vestile nu sunt deloc bune. Termica a intrat in faliment, 60% dintre angajati au fost disponibilizati, urmand ca si ceilalti sa primeasca zilele acestea preavizele de concediere. Solutii s-au gasit deocamdata doar pentru scoli, gradinite, institutii publice, blocuri sociale si ANL-uri.

Singura solutie pe care o vad oamenii pentru la iarna este aragazul. Nu au bani sa-si monteze centrala proprie asa ca se gandesc la improvizatii care sa-i ajute sa iasa din anotimpul rece.

Cei care au un venit lunar sigur s-au incumetat si s-au imprumutat la banci pentru a-si cumpara o centrala termica.

Instalatia Societatii de Termoficare a fost proiectata initial pentru 28 de mii de apartamente. Insa cu timpul multi dintre localnici s-au debransat, ajungand astazi la un numar de doar 700 de apartamente racordate la reteaua Societatii Termica, iar pentru acestea furnizarea de agent termic nu mai este rentabila.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe