PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR PARTENERI NOI

VOR PARTENERI NOI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Administratia judeteana damboviteana vrea sa schimbe actualul parteneriat de colectare, depozitare si sortare a gunoiului menajer din judet.Contractul, semnat in anul 2010, esta insa unul foarte greu de schimbat, cele doua firme, ce au castigat liciitatiile de atribuire pentru colectare si transport, pe de o parte, si de administrare a celor doua gropi de gunoi conforme,pe de alta parte, fiind greu de crezut ca vor accepta foarte usor modificarea clauzelor initiale.

Propunerea administratiei judetene este de a coopta in acest parteneriat o firma italiana ce se ocupa cu transformarea gunoiului menajer in energie termica si electrica. Ideea a fost avansata dupa ce o delegatie a forumului judetean a vazut in Italia cum se desfasoara aceasta activitate.

Firma italiana ar dori sa se implice in construirea unei capacitati industriale in care sa fie transformat, prin ardere, gunoiul menajer, atat la groapa de la Aninoasa cat si la cea de la Titu. Investitia este estimata la o valoaae de 60/70 milioanede euro. Problema este ca firmele ce opereaza la momentul actual in Dambovita, in ceea ce priveste colectarea,transportul, depozitarea si sortarea gunoiului menajer sunt aparate de contracte extrem de solide, semnate in anul 2010, iar fara acordul lor un astfel de parteneriat nu este posibil.La momentual actual chiar intre cele doua firme si Consiliul Judetean tensiunile sunt extrem de mari, detinatorul de contract pentru transportul gunoiului menajer, chiar actionand in judecata ADI si obtinand, prin sentinta judecatoreasca, executarea silita a unitatilor administrativ teritoriale, pentru neplata datoriilor.

 

 Redactor: Horia Marin

Imagine: Raducu Radoi

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe