PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR SĂ FENTEZE STATUL – VIDEO

VOR SĂ FENTEZE STATUL – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Fermierii sunt in continuare luati la bani marunti de inspectorii APIA. Toti cei care au solicitat sprijinul pe suprafata vor fi supusi verificarilor. Oficialii APIA avertizeaza ca fermierii care incearca sa fenteze statul vor ramane fara subventii si risca sa fie exclusi pentru totdeauna din programul de acordare a banilor europeni.

Pana la sfarsitul acestei luni APIA desfasoara activitatea de control pe teren la fermierii care au depus cererea unica de plata pe suprafata 2014. Conform esantionului stabilit pentru acest an de APIA Dambovita, vor fi verificate 8 exploatatii prin control clasic pe teren si 1825 exploatatii prin teledetectie.

Scopul controalelor pe teren este acela de a verifica datele declarate de catre fermier in cererea de plata precum si de a verifica respectarea conditiilor de eligibilitate, pe baza examinarii situatiei efective de pe teren si, in consecinta, de a asigura o plata adecvata a fondurilor alocate pentru platile pe suprafata. De-a lungul timpului, controalele au scos la iveala faptul ca mai multe persoane au solicitat bani sub forma de subventii pentru acelasi teren, suprafete au fost declarate mult mai mari decat in realitate, ori inspectorii APIA au descoprit ca fermierii nu au respectat culturile anuntate in documentele oficiale.

In cazul in care solicitantul refuza sau restrictioneaza accesul in exploatatie a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafata devine neeligibila. De asemnenea, persoanele care sunt surprinse ca au inselat statul nu vor mai primi banii, iar conturile le vor fi blocate. La ora actuala, toti fermierii care au incalcat legislatia au fost invitati la centrele APIA pentru a-si clarifica situatia.

Imag: fermieri care lucreza terenuri, terenuri agricole, culturi, centru APIA,

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe