PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREME EXTREMĂ – VIDEO

VREME EXTREMĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Vremea devine schimbatoare in urmatoarea perioada, semn ca toamna isi intra in drepturi. Cerul se imparte intre nori si soare, iar temepraturile scad in termometre. Potrivit meteorologilor, vremea va intra intr-un proces de racire si maximele vor scadea cu aproximativ 4 grade. In cele mai multe regiuni isi vor face, din cand in cand, prezenta si precipitatiile.

Urmatoarele zile vor fi dominate de o vreme instabila, meteorologii anuntand atat perioade cu ploi, dar si cu soare.

Vremea va fi in general inchisa si rece in sud tarii, unde, mai ales in cursul zilei, isi vor face prezenta si stopii de ploaie , insa doar izolat se mai pot cumula 10…15 l/mp. In zilele urmatoare, valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice acestei date, iar cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile sudice si sud-estice, precum si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24..25 de grade in depresiuni, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 11 si 14 grade.

Miercuri, cerul va partial acoperit de nori, nici vorba de ploaie, insa vantul mai da semne de agitatie. 

Vremea va fi frumoasa joi, cu mult soare si vant putin mai sprinten din cand in cand. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade.
Ultimele zile ale acestei saptamani vin cu o schimbare semnificativa a vremii, se intorc ploile. Local si temporar va ploua, in majoritatea regiunilor. Valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice perioadei, adica temepraturi maxime cuprinse intre 20 si 26 de grade.

La munte regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ,situandu-se, in medie, intre 12…14 grade, iar cel nocturn va suferi usoare modificari de la o zi la alta,incadrandu-se intre 4 si 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in masivele sudice, iar dupa data de 20 septembrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor in toata zona montana.

Imag: vreme mohorata, cu ploi slabe, vant, apoi imag cu vreme frumusica, munte

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

https://www.youtube.com/watch?v=pag926fN5o8

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe