PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREME RĂCOROASĂ PÂNĂ VINERI

VREME RĂCOROASĂ PÂNĂ VINERI

de Andrei Oprescu
58 vizualizări

Timp de două zile ne răcorim. Temperaturile scad, iar ploile se vor instala în mare parte din țară. ANM a emis cod portocaliu pentru anumite regiuni. În nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Județele Teleorman și Giurgiu sunt sub avertizare cod galben.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Interval de valabilitate 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00

Zone afectate: estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00

Zone afectate: Teleorman, Giurgiu, București, Vâlcea, Sibiu, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui, Constanța

Potrivit prognozei ANM, începând cu ziua de 18 august vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, media temperaturilor maxime va scădea la 32 de grade, iar pe 19 august la 28 de grade. În perioada 20 – 26 august se va încălzi din nou, iar vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime, în general, de 30…31 de grade, iar spre finalul lunii sunt posibile valori mai scăzute, la o medie de 28 de grade. Temperaturileminime vor avea o evoluție asemănătoare, respectiv, o medie a acestora mai ridicată în primelezile, când se vor atinge 17…18 grade, apoi se vor situa în jurul valorii de 16 grade.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe