PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREMEA SONDAJELOR – VIDEO

VREMEA SONDAJELOR – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Potrivit sondajului INSCOP Research realizat intre 1 si 6 iulie, 52,4% din respondenti sunt de parere ca actualul premier va castiga alegerile prezidentiale programate in luna noiembrie. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.055 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia de 18 ani şi de peste 18 ani a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

Klaus Iohannis este văzut drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de 23,6% din respondenţi. Niciunul dintre ceilalţi candidaţi menţionaţi nu cumulează mai mult de 5%. Cifrele se raportează la 73,9% din eşantionul rezultat prin eliminarea non-răspunsurilor (cei care au indicat opţiunea ”nu ştiu” sau nu au răspuns), în proporţie de 26,1% din totalul populaţiei.

INSCOP Research continuă să testeze opinia românilor cu privire la diverse formule de tandem preşedinte-premier. Părerea românilor faţă de formulele de tandem, posibile sau pur ipotetice, cu rol de testare comparativă, nu echivalează cu intenţia de vot, fiind o reflectare parţială a încrederii combinate în doi lideri politici, completată însă şi de alte variabile de evaluare (interacţiunea, credibilitatea unei asemenea asocieri etc.) Cele mai multe păreri bune le colectează tandemul Victor Ponta – preşedinte, Mugur Isărescu – premier (29,5%). Pe locul 2 în topul formulelor de tandem testate se află tandemul Victor Ponta – preşedinte, George Maior – premier, cu 22,2% din respondenţi care indică o părere bună. A treia poziţie în această ierarhie este ocupată de tandemul Victor Ponta – preşedinte, Mircea Geoană – prim-ministru (22%).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe