PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ZECI DE HECTARE PÂRJOLITE DE FOC

ZECI DE HECTARE PÂRJOLITE DE FOC

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Pompierii au marcat Ziua Protecției Civile în capul muncii. În Argeș 30 de pompieri s-au luptat cu focul ore în șir după ce din inconștiență unii localnici au dat foc vegetației uscate. Peste 65 de ha de miriște au ars. Și în Prahova la Jugureni a fost alertă. Au ars 60 ha de vegetație uscată. Revoltător este că cei care dau foc nu conștientizează pericolul. În apropierea acestor zone pârjolite sunt case și păduri și focul se poate extinde rapid. Amenda pentru cei prinși că incendiază terenul este între 1000 și 2500 de lei, dar nu sunt identificați în cele mai multe dintre cazuri.
Pe 28 februarie, pompierii din toată țara au sărbătorit Ziua Protecției Civile prin diferite activități. Nici de ziua lor, pompierii nu au avut răgaz. De la ceremonii au pornit de urgență către incendii. În Argeș mai multe terenuri din Ștefănești, Rusești și Marcea au fost pârjolite. Cel mai probabil pentru a curăța rapid câmpurile, oamenii au dat foc și apoi flăcările au scăpat de sub control.
30 de pompieri s-au luptat cu focul. Au ars aproximativ 65 de hectare în zonele Marcea, Rusești și Berecheti. Grav este că în apropiere erau case și păduri și risca să se extindă focul.
Și în Prahova a fost alertă. Zeci de pompieri au intervenit la incendiile de vegetație izbucnite la Jugureni, Dumbrăvești, Urlați, Valea Călugărească, Blejoi, Păcureți și Vălenii de Munte.
La Păcureți în Prahova, un incendiu de vegetație uscată a avut urmări grave. Un bărbat de 76 de ani a fost surprins de incendiu și a suferit arsuri. Pompierii au intervenit cu autospecialele și echipajul SMURD. Bărbatul a fost găsit cu arsuri de gradul 3 pe 70% suprafața corporală. A fost preluat de Smurd și transportat la UPU Ploiești.
Numai la Jugureni au ars aproximativ 60 de ha de teren. În multe cazuri pompierii sunt nevoiți să stingă focul cu lopețile și alte mijloace pentru că autospecialele nu pot ajunge în zonele afectate. Amenzile pentru cei care dau foc terenurilor sunt între 1000-2500 de lei, dar sunt foarte greu de identificat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe