PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ZECI DE LOCURI PENTRU ROMI RĂMASE NEOCUPATE – VIDEO

ZECI DE LOCURI PENTRU ROMI RĂMASE NEOCUPATE – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Mai mult de jumatate din locurile la liceu scoase la concurs special pentru elevii de etnie romă au rămas neocupate în judetul Dambovita. Desi initial au depus dosarele 100 de candidati, doar 75 au fost repartizati la inceputul acestei saptamani in cadrul unei  sedinte publice care a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean. Cei mai multi candidati au optat pentru un loc la Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste.

Daca peste 4000 de elevi damboviteni se bat pentru a obtine un loc in liceele din judet, nu acelasi lucru se poate spune si despre elevii romi. Deşi Inspectoratul Şcolar Dambovita a pus la dispoziţia absolvenţilor de clasei a VIII-a de etnie romă un număr de 160 de locuri la liceu, doar  75 de elevi proveniţi din aceste comunităţi s-au arătat interesaţi să-şi continue studiile după finalizarea şcolii gimnaziale. Asta in conditiile in care locurile pentru romi sunt finantate de stat si garantate fara examen de admitere.

Surpriza a venit din partea elevilor de etnie romă care au renuntat la admiterea pe locurile speciale si au optat pentru repartizarea computerizata din dorinta de a obtine un loc mai bun decat variantele puse la dispozitie potrivit metodologiei la o unitate de invatamant  din judet. Cele mai multe locuri pentru romi, în planul de şcolarizare 2013-2014 au fost alocate la Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste.

ECHIPA: Cătălina Sandu /Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe