ZECI DE MII DE JOBURI..ȘI TOTUȘI SUTE DE MII DE ȘOMERI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Statistici halucinante! Avem disponibile zeci de mii de locuri de muncă și cu toate acestea sute de mii de români stau tot în baza ajutorului social. Potrivit ANOFM, peste 24.500 de locuri de muncă sunt vacante în întreaga țară cele mai multe în București și Prahova. Sunt căutați muncitorii necalificați, dar și lucrătorii comerciali și agenții de securitate. Deși cerințele nu sunt pretențioase, iar ofertele avantajoase, mulți români le ocolesc. La finalul lunii iunie, cea mai recentă raportare arată peste 300.000 de șomeri în țară.
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt înregistrate 24.543 de locuri de muncă. Dintre acestea, în Bucureşti sunt 3.623 de locuri de muncă, în Prahova sunt 2.544, în Dâmboviţa – 318 şi în Călăraşi – 312, Giurgiu – 79, 664 în Ilfov, 540 în Argeş și în Ialomiţa – 119 oferte de locuri de muncă.
Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, lucrător comercial, agent de securitate, muncitor necalificat în industria confecţiilor, manipulant mărfuri, confecţioner-asamblor articole din textile și şofer autocamion. Deși joburi ar fi și la cele ale angajatorilor se adaugă și ofertele sezoniere la cules de fructe și în domeniul silvic, numărul șomerilor rămâne în continuare unul îngrijorător.

Peste 300.000 de șomeri erau raportați la sfârșitul lunii iunie. Astfel:

DÂMBOVIȚA-4,91%

GIURGIU-3,07%

PRAHOVA-2,66%

TELEORMAN-8,75%

ARGEȘ-3,44%

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri