PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ZILE DE VACANȚĂ, FĂRĂ INCIDENTE

ZILE DE VACANȚĂ, FĂRĂ INCIDENTE

de Andrei Oprescu
91 vizualizări

Ca destinație de vacanță mulți turiști aleg parcurgerea controversatului drum de pe Transfăgărășan. Pe cât de frumoasă este acestă drumeție, pe atât de periculoasă poate fi. Oamenii ar trebui să ia în calcul diverse riscuri, de la apariţia fenomenelor meteo imprevizibile, la prezenţa neaşteptată a animalelor sălbatice, în special urşi. Pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment de natură să aducă atingere integrității corporale, sănătății sau patrimoniului cetățenilor, polițiștii argeșeni vor intensifica activitățile de prevenire și conștientizare a turiștilor. Principala recomandare se îndreaptă către șoferii care intenționează să circule pe Transfăgărășan. Sunt sfătuiți ca, în cazul în care zona unde doresc să staționeze nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părții carosabile astfel încât să nu afecteze fluența traficului. Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă chiar preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației.

,, Așadar, dați dovadă de înțelegere și fair-play astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic”, este apelul realizat de autorități către turiști.

În plus, indiferent de traseul pe care călătoriți, vă recomandăm să adoptați o conduită preventivă în trafic, prin aplicarea unor măsuri elementare de siguranță, cum ar fi: efectuarea unei verificări tehnice elementare a stării autovehiculului, circulația cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută, și, de asemenea, respectați indicațiile polițiștilor întâlniți pe traseul dumneavoastră.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe