PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LIMBA ROMÂNA, PROBĂ DE FOC – VIDEO

LIMBA ROMÂNA, PROBĂ DE FOC – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Dezastru la prima proba scrisa a bac-ului de toamna! In Dambovita, 170 de candidati au tras chilul, iar alti sase au fost eliminati din examen! Mai mult, Bacovia s a dovedit un geniu neinteles pentru tinerii care au ajuns totusi la examen. Luni au inceput probele scrise, iar prima, cea la limba si literatura romana, s-a dovedit una de foc pentru absoventii de liceu. Cei mai multi au iesit din salile de examen dupa doua ore si nu sperau decat la o nota de trecere. Si asta pentru ca, spun ei, subiectele li s-au parut grele.

 

Desi mai aveau de stat cel putin o ora in sala de examen, tinerii au predat mai devreme lucrarile. Cei mai multi dintre ei erau dezamagiti. Ei spun ca prima proba scrisa din cea de-a doua sesiune a bac-ului s-a dovedit mai dificila decat au crezut.

Elevii de la profilul uman au primit un text la prima vedere din romanul Lydda de Duiliu Zamfirescu pe baza caruia trebuiau sa rezolve noua cerinte, iar la subiectul al treilea romanul postbelic.

Elevii de la profilul real şi tehnologic au primit un text la prima vedere din romanul Rusoaica de Gib Mihaescu. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a trebuiau sa scrie un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia asa cum se reflecta intr-un text poetic studiat.

Pentru candidatii de la profilul real, Bacovia s-a dovedit un geniu neinteles, pentru ca nu au stiut cum sa rezolve subiectul.

Subiectele au fost grele, se plang multi dintre ei. Aceasta tanara, de exemplu, nici nu isi mai aduce aminte care a fost al treilea subiect. Nu spera decat la o nota de trecere.

 

Altii recunosc ca nu subiectele au fost de vina, ci ei, pentru ca nu s-au pregatit suficient. Este si cazul acestui baiat, pentru care vacanta de vara s-a dovedit prea scurta pentru a studia. Acum se gandeste ca va repeta bacalaureatul la anul, pentru ca isi dorea o medie mai buna, pe care este convins ca nu o va mai obtine, din cauza probei de romana.

In plus, multi nici macar nu au mai ajuns la examen. Numai in Dambovita, 170 de candidati au tras chiulul. Mai rau este insa de sase tineri care au fost eliminati din examen, pentru tentativa de frauda. Trei dintre ei, de la Liceul Iordache Golescu din Geasti, au fost prinsi cu copiute, alti doi de la Liceul Ion Heliade Radulescu si-au schimbat ciornele intre ei, iar un altul de la Liceul din Visina a incercat sa copieze cu telefonul.

Probele scrise vor continua marţi cu examenul la limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate în 1 septembrie, până la ora 12.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

ECHIPA:Mădălina Zăbavă Ciprian Rusa

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe