PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LEGALIZEAZĂ TRASEISMUL – VIDEO

LEGALIZEAZĂ TRASEISMUL – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Liderii puterii, respectiv ai PSD, au in plan adoptarea unui act normativ care legifereaza migratia politica. Este vorba despre un proiect legislativ potrivit caruia li se ofera posibilitatea primarilor si consilierilor locali si judeteni sa-si aleaga partidul in care vor sa activeze pe viitor fara sa-si piarda mandatul. Planurile au fost facute publice de prim-vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Numarul doi din PSD sustine ca a primit foarte multe solicitari de la primari din tara, de la consilieri locali si judeteni, de la presedinti de consilii judetene. Practic, daca ar fi sa luam de buna tot ce sustine Liviu Dragnea, majoritatea alesilor locali din teritoriu nepesedisti au inceput sa simpatizeze cu alte formatiuni decat cele pe listele carora au candidat.

”Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide – PMP, PLR, ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene”, a spus Dragnea.

El a aratat ca, in acest context, propune sa existe o perioada de doua saptamani in care alesii locali sa aleaga partidul in care sa activeze. In actul normative care se refera la acest aspect se va introduce prevederea ca alesii locali nu-si pierd mandatul daca parasesc partidul pe lista caruia au candidat.

Daca actul normativ va fi adoptat in forma propusa avuta in vedere de Liviu Dragnea, multi primari si consilieri locali din Dambovita vor rasufla usurati. Sunt cunoscute cazurile edililor alesi din partea PDL care sunt prezenti pe la mai toate intrunirile organizate de PSD. Cei mai PSD-isti dintre primarii PDL-isti sunt edilii localitatilor Branesti,  Rascaieti, Dobra si Brezoaele. Daca ideea lui Dragnea se va concretiza, multi dintre alesii locali ai PDL si PSD, inclusiv cei patru PDL-isti pesedizati, vor face pasul spre partidele din arcul guvernamental.

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe