PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O MĂSURĂ CARE SĂ-I ÎNDULCEASCĂ – VIDEO

O MĂSURĂ CARE SĂ-I ÎNDULCEASCĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Nu au avut parte de o productie prea mare de miere dar au parte de despagubiri. Apicultorii care, in acest an, au fost afectati de conditiile meteorologice vor primi ajutoare de la stat. Guvernul a aprobat Hotararea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai – iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”. Astfel toti apicultorii care au au avut de suferit in acest an vor fi despagubiti. 

Potrivit Hotararii de Guvern, bugetul alocat pentru despagubirea crescatorilor de albine se ridica la peste 4,13 milioane de lei, iar sumele reprezentand ajutoare de minimis se vor plati incepand cu data de 2 decembrie 2014. 

In acest an, apicultorii au fost extrem afectati de ploile abundente si de temperaturile modeste, productia de miere fiind una foarte mica. 2014 este un an care ii cam lasa cu buzunarele goale pe cei mai multi apicultori.

Totodata , actul normativ stabileste categoriile de beneficiari si procedurile de acordare a compensatiilor. Astfel, beneficiarii schemei de ajutor de minimis, conform Regulamentului de minimis in agricultura, sunt apicultori, persoane fizice care deţin certificat de producător; apicultori, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale si apicultori, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu/sau fara personalitate juridica constituite conform legii.
Pentru a putea beneficia de sprijin, apicultorii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii de eligibilitate.

Beneficiarii, care indeplinesc criteriile de eligibilitate, trebuie sa depuna cererile de sprijin pana la data de 3 noiembrie 2014, la directiile pentru agricultura judetene.

Imag; stupi, albine, miere, miere piata, miere targuri,

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

http://youtu.be/2QY6SQPlhMM

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe