PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FESTIVALUL HAIDUCILOR LA RUNCU

FESTIVALUL HAIDUCILOR LA RUNCU

de Andrei Oprescu
50 vizualizări

În week-end, dâmboviţenii s-au distrat ca pe vremea haiducilor şi au avut parte de spectacole inedite, realizate de cascadori profesionişti şi dresori de cai. Mii de turişti s-au bucurat de bucate tradiţionale şi au urmărit cu sufletul la gură cascadoriile celor mai buni călăreţi din lume. Invitat special la festival a fost Miron Bococi, dresorul de cai de origine română, care a fost „adoptat” foarte uşor de statul spaniol şi al cărui talent este recunoscut în toată lumea.

Haidook Summer Fest a strâns laolaltă peste 3 500 de oameni pe plaiurile runcene, la poalele Muntelui Leaota, iar cea de-a doua ediţie a reînviat legendele cu haiduci din zonă. În ciuda miturilor, haiducii erau localnici, oameni amărâţi, care au fost nevoiţi să se retragă în păduri, dar care luau aurul bogaţilor pentru a-l da săracilor, care nu aveau ce mânca.

Curioşii, dar şi iubitorii de cai de rasă au fost cu ochii pe animalele care au oferit spectacole de excepţie, împreună cu cei mai buni dresori din lume.

Miron Bococci este un dresor român care s-a făcut remarcat în toată lumea prin spectacolele inedite pe care le oferă împreună cu caii săi. De 11 ani s-a apucat de dresaj, iar Spania l-a adoptat foarte bine pe plan profesional, dar speră că şi românii vor învăţa tot mai mult să lucreze cu caii şi altfel, nu doar să-i biciuiască la căruţă, pentru a duce greutăţi din ce în ce mai mari.

La final şi Miron a avut parte de o surpriză din partea propriului său cal.

Haidook Summer Fest a devenit deja o tradiţie la Runcu, iar organizatorii spun că nu vor mai renunţa la aceast festival, menit să aducă tot mai mulţi turişti la poalele Muntelui Leaota.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe