HORECA, LA UN PAS DE DEZASTRU

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Pierderi de 3 miliarde de euro si aproape 100.000 de oameni trimisi acasa. Este bilantul din Horeca in urma aplicarii restrictiilor stabilite de Guvern intr-o noua etapa. Reprezentantii Federaţiei Industriei Hoteliere din România trag semnale de alarma. Acesta sector este la un pas de dezastru.

sursa: AGERPRES

CĂLIN ILE, PREȘEDINTE FEDERAȚIA INDUSTRIEI HOTELIERE DIN ROMÂNIA

“După această decizie de a închide restaurantele fără comunicare şi fără argumente prezentate logic, din nou vom fi nevoiţi să trimitem în şomaj oameni care cu foarte mare greutate am reuşit să-i ţinem în această perioadă dificilă. Până acum vorbeam de faptul că 40% din angajaţii HoReCa vor fi concediaţi până la finalul anului, iar acum, cu această decizie, se mai adaugă 10 procente. Din 230.000 de oameni angajaţi în hotelurile şi restaurantele din România la începutul anului, am estimat până acum că circa 80.000 vor fi concediaţi până la finalul anului, dar acum cred că ajungem la 90-100.000. Ceea ce este foarte mult”.

A declarat Ile pentru Agerpres. Acest sector este în acest moment cel mai puternic afectat de criza COVID-19, iar urmările vor fi uriașe. Măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea HoReCa nu vor mai putea atenua si consecintele acestui nou val de restrictii.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri