PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „SINGURA DIZABILITATE ESTE SĂ NU VEZI ABILITATEA”

„SINGURA DIZABILITATE ESTE SĂ NU VEZI ABILITATEA”

de Andrei Oprescu
21 vizualizări

Gesturile mici înseamnă totul pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi orice ajutor, de orice fel, înseamnă includerea acestor oameni speciali în societate. De acest lucru ne convinge în fiecare zi Tomiţă, un pompier din judeţul Dâmboviţa, care a decis să-şi dedice timpul liber persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Acum va participa la o cursă de alergare în Bucureşti, pentru cei care au nevoie de susţinere.

Radu Toma Gabriel sau Tomiţă, aşa cum îi spun prietenii, este pompier în cadrul ISU Dâmboviţa, din anul 2007, iar în anul 2013, odată cu începerea Jocurilor regionale Special Olympics România, desfăşurate la Târgovişte, a devenit voluntar pentru persoanele cu nevoi speciale, care au IQ-ul sub 70. A fost momentul în care şi-a schimbat percepţia despre normalitate.

Pentru aceşti tineri speciali, Tomiţă va alerga în data de 14 octombrie la Bucureşti, la cursa populară de 3 kilometri. Important este ca cei cu nevoi speciale să simtă că sunt susţinuţi şi că cei din jurul lor le sunt aproape.

Pregătirea fizică o are deja, graţie job-ului pe care îl practică de zece ani. Tomiţă şi-a autoimpus şi un target simbolic, constând într-o sumă de bani care va ajunge la persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Cei care vor să fie alături de persoanele care suferă de Sindrom Down, Autism sau alte afecţiuni intelectuale pot dona pe Platforma Galantom şi, de ce nu, pot deveni voluntarii care îi ajută pe aceşti oameni speciali să se integreze în societate şi să înveţe să se descurce singuri.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe