PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 1 MAI NOSTALGIC – VIDEO

1 MAI NOSTALGIC – VIDEO

de admin
15 vizualizări

Amintiri, nostalgie, pareri de rau. Acestea sunt sentimentele de care au fost stapaniti astazi , o mare parte dintre cei care au avut ocazia sa celebreze 1 mai muncitoresc in timpul regimului ceausist. In dorul vremurilor de altadata, cand participau energici la activitatile specifice Zilei Muncii, varstnicii s-au adunat astazi in parc, la povestit.
În România, ziua de 1 mai a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Coloane de oameni, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte. Acest peisaj a ramas intiparit in mintea multor damboviteni care isi amintesc cu drag ca de 1 mai participau la parade pe stadion, si apoi petreceau la iarba verde.
Manifestarile de amploare si defilarile de atunci pentru a marca aceasta zi, au disparut acum. Cu bune si rele, vremurile de altadata sint regretate astazi de unii damboviteni nostalgici. Multi duc dorul acelor timpuri cand, sosirea zilei de 1 mai reprezenta un prilej de bucurie si de exuberanta.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe