PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 138 DE ANI ÎN SLUJBA UMANITĂȚII – VIDEO

138 DE ANI ÎN SLUJBA UMANITĂȚII – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Targovisteniii isi pot testa gratuit glicemia si tensiunea arteriala, pe 4 iulie. Actiunea este organizata de Crucea Rosie Dambovita, cand voluntarii vor sarbatori 138 de ani in slujba umanitatii. Infiintata initial pentru a acorda asistenta ranitilor de pe front, de la razboi, Crucea Rosie a trecut la asistarea persoanelor nevoiase. Acum, voluntarii acorda primul ajutor, vin in sprijinul populatiei afectate de calamitati si adun adonatii pentru cazuri sociale grave.
La 4 iulie 1876, a luat fiinta Societatea Crucea Rosie din Romania, care si si-a inceput activitatea in actualul sediu al Spitalului Coltea din Bucuresti. Primul presedinte al Crucii Rosii Romane a fost Printul Dimitrie Ghica, in perioada 1876-1897. La nici trei saptamani de la infiintare, prima ambulanta a Crucii Rosii Romane a plecat intr-o misiune umanitara pe frontul sarbo-turc de la sud de Dunare. Prima misiune a Crucii Rosii Romane avea menirea de a acorda ajutor medical militarilor raniti, indiferent de tabara din care faceau parte. Pe 4 iulie se implinesc 138 de ani de existenta pentru organizatia umanitara.
In Dambovita, sarbatoarea Crucii Rosii va insemna tot actiuni pentru a veni in sprijinul oamenilor. Pe 4 iulie, pe Platoul Prefecturii, la cortul organizatiei, targovistenii isi vor putea testa gratuit glicemia si tensiunea arteriala, iar voluntarii vor oferi si demonstratii de prim-ajutor.

In plus, Crucea Rosie va organiza si un curs pentru formatori. 17 cadre medicale si asistenti vor fi instruiti ca traineri si vor putea sa invete un numar cat mai mare de oameni sa acorde primul-ajutor, cel care poate face diferenta intre viata si moarte.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

https://www.youtube.com/watch?v=k02DFl2nPKY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe