PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALIMENTELE PERISABILE…UN PERICOL DE SEZON – VIDEO

ALIMENTELE PERISABILE…UN PERICOL DE SEZON – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Carnea, lactatele si ouale sunt doar cateva dintre produsele alimentare la care trebuie sa aveti mare grija cand si de unde le achizitonati, in perioada sezonului cald. La Comisariatul pentru Protectia Cosnumatorului Dambovita au ajuns numeroase sesizari, iar in urma controalelor au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei. Pentru a nu risca o toxiinfectie alimentara, comisarii de la Protectia Consumatorului va sfatuiesc sa fiti foarte atenti la termenul de valabilitate, dar si la consistenta sau mirosul produselor pe care le cumparati.
Vara este perioada in care suntem cel mai expusi problemelor de sanatate cauzate de alimentele care se altereaza usor. Pe lista produselor foarte perisabile sunt cele din carne dar si laptele si produsele preparate din lapte. Provenite dintr-un mediu necontrolat sau tinute la temperaturi ridicate, acestea pot sa ii trimita pe consumatori direct la spital. La Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Dambovita, numai in luna iunie au fost sesizate numeroase cazuri de alimente alterate vandute clientilor.
Odata cu inceperea sezonului estival comisarii au intensificat controalele in domeniul alimentatiei la fast-food, restaurant, localuri si carmangerii, iar neregulile nu au intarziat sa apara.
Consumatorii sunt sfatuiti ca atunci cand cumpara carne sau produse din carne sa fie mult mai atenti la termenul de valabilitate sau la orice alte indicii care ar putea arata faptul ca produsul este alterat.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=xQ_cKil8sIU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe