PRIMA PAGINĂ » SPORT » 300 DE PARTICIPANȚI LA MARATONUL MONTAN

300 DE PARTICIPANȚI LA MARATONUL MONTAN

de Mditv
9 vizualizări

,,Marathon 7500″, una dintre cele mai spectaculoase si dificile competitii organizate in Romania, a avut loc in masivul Bucegi. Ajuns la cea de-a 7-a editie, maratonul a adunat la linia de start peste 300 de participanti, dintre care numai o mica parte a reusit sa parcurga traseul integral.

Concurentii din categoria „elita” au avut de parcurs 90 de kilometri, iar cei din categoria „hobby” 45 de kilometri in conditii dificile, pe trasee neamenajate, cu pante cu inclinare mare si zone extrem de accidentate. Pentru traseul de elita au existat 15 posturi de control cu locuri amenajate pentru hidratare, concurentii avand ca obiectiv principal parcurgerea integrala a acestuia

Pentru a participa la concurs, sportivii au trebuit sa indeplineasca anumite conditii cum ar fi experienta generala despre munte, un bun simt al directiei in teren montan si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa si sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zone dificile.
Echipele participante au fost formate din cate doua persoane, ambele fiind obligate sa parcurga tot traseul, distanta maxima admisa dintre acestea fiind de 50 de metri.

La categoria „elita” castigatorii acestei editii au fost Marius Vasilache si Andrei Tale, care au reusit sa parcurga traseul de 90 de kilometri in 17 ore si 22 de minute. La categoria „hobby” pe primul loc s-a plasat echipa formata din Roxana si Andrei Lutic, care a parcurs cei 45 de kilometri in 23 de ore si 35 de minute.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe