PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » CHINDIA A AJUNS ÎN LIGA I

CHINDIA A AJUNS ÎN LIGA I

de Andrei Oprescu
150 vizualizări

A fost sărbătoare pe stadionul Eugen Popescu, duminică. Iubitorii fotbalului dâmbovițean și-au văzut un vis împlinit. După 21 de ani, echipa de la poalele Turnului Chindiei ajunge în Liga I. Băieții lui Moldovan au reușit să promoveze după un joc impecabil în ultimele etape. Campioana Ligii a-II-a a fost premiată duminică de FRF în fața microbiștilor care au trăit momente istorice.
A fost nebunie pe „Eugen Popescu” duminică. Râuri de șampanie, ropote de aplauze, extaz, bucurie și emoții. Iubitorii sportului dâmbovițean au venit în număr mare pentru a lua parte la înmânarea cupei și festivitatea de premiere.Viorel Moldovan a izbucnit în lacrimi la ultimele doua meciuri, în vestiar. Acesta a declarat că și-a atins scopul și se va lupta în continuare. Promovarea este așteptată de 21 de ani.
Principala problema a promovării a reprezentat-o lipsa unui stadion la standarde. În 2017, la Târgoviște se discuta despre un nou stadion, o investiție CNI. Aceasta urma să aibă 12.000 de locuri şi să fie amplasat în zona gării, însă în ultima perioadă nu au mai venit semne pozitive. Până când investiția va primi undă verde, s-a aprobat un împrumut de 7,5 de milioane de lei pentru o cosmetizare a arenei de lângă Turnul Chindiei. Primarul Cristian Stan a declarat recent în conferință că se fac eforturi. În prezent, stadionul municipal funcționează la standarde minime, tribuna II și peluze sunt interzise publicului, nu are facilități pentru persoanele cu dizabilități, nu are locuri acoperite, nu are locuri de parcare asigurate. Până când se vor finaliza lucrările, echipa a primit derogare să joace meciurile la Mioveni.
Numele Chindia a fost prezent ultima oară în elita fotbalului românesc în sezonul 1997-1998, la finalul căruia a retrogradat în liga secundă, după numai doi ani în prima divizie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe