PRIMA PAGINĂ » Stiri » Giurgiu » 40 DE LICEE UNDE NICIUN ELEV NU A PROMOVAT EXAMENUL. SOARTA LICEELOR CU PROMOVABILITATE 0%, ÎNCOTRO?

40 DE LICEE UNDE NICIUN ELEV NU A PROMOVAT EXAMENUL. SOARTA LICEELOR CU PROMOVABILITATE 0%, ÎNCOTRO?

de Andrei Oprescu
77 vizualizări

Anul acesta doar 67,2% dintre candidații la examenul de bacalaureat au reușit să promoveze. Rata de promovare este cea mai mică înregistrată în ultimii cinci ani, potrivit statisticilor. Și asta în condițiile în care foarte mulți absolvenți de clasa a-XII-a nici măcar nu s-au prezentat să susțină examenul.
REZULTATE BACALAUREAT
BAC 2019-62,7%
BAC 2018: 69,7%
BAC 2017: 72,9%
BAC 2016: 68,1%
BAC 2015: 66,41%

O radiografie a rezultatelor înregistrate la examenul de bacalaureat, realizată de hotnews, arată că peste 40 de licee tehnologice nu au reușit să aibă măcar un elev care să fi promovat bacalaureatul. Statistica mai indică și faptul că că în 23 de județe există cel puțin câte un liceu de tip tehnologic cu rata de promovare zero. În regiunea sud-muntenia, județele cu cele mai multe unități de învățământ cu promovabilitate zero sunt Călărași și Teleorman, cu câte trei licee tehnologice unde nici măcar un elev nu a promovat examenul maturității. În Dâmbovița promovabilitate zero s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Voinești, iar în Argeș la Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș niciun elev nu a reușit să ia note de trecere. Și în Giurgiu promovabilitatea a fost zero la Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu.

Călărași
Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu” Călărași
Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” Dragalina
Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu” Călărași
Teleorman
Liceul Tehnologic ”Andrei Șaguna” din Botoroaga
Liceul Tehnologic ”Emil Racoviță” Roșiori de Vede
Liceul Tehnologic ”General David Praporgescu” Turnu Măgurele
Dâmbovița
Liceul Tehnologic Voinești
Argeș
Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș
Giurgiu
Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu

Multe dintre aceste unități de învățământ se află pe lista neagră de ani de zile. Ministerul Educației a anunțat măsuri în fiecare an, însă până acum nu s-a decis soarta acestor licee.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe