În urma analizei situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică:
SITUAȚIE EPIDEMIOLOGICĂ
-în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori
-în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori
-în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.
În funcție de situația epidemiologică din fiecare comunitate, la data de 10 septembrie, fiecare unitate de învățământ va stabili scenariul de începere a școlii. Scenariul verde: participarea zilnică (față-n față) a tuturor elevilor la cursuri; Scenariul galben: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Și scenariul roșu: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. În acest moment, în regiunea Sud-Muntenia sunt câteva localități pe scenariul roșu. Astfel:
ȘCOALĂ ÎN SCENARIUL ROȘU
Judeţul Argeş: Vedea
Judeţul Dâmboviţa: Gura Foii, Moțăieni
Judeţul Giurgiu: Oinacu
Judeţul Prahova: Talea, Starchiojd, Filipeştii de Târg, Boldeşti-Scăeni
Premierul Ludovic Orban a transmis că la școală elevii vor fi în siguranță. În ceea ce privește problema lipsei infrastructurii în multe zone, a lipsei tabletelor pentru școala online, dar și a măștilor de protecție, Orban a transmis:Până la 10 septembrie, în fiecare unitate de învățământ, la propunerea Consiliului de administrație al unității de învățământ, comitetele județene pentru situații de urgență vor emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ în vederea începutului anului școlar 2020-2021.