PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MASA DE PAȘTE, DUPĂ BUGET – VIDEO

MASA DE PAȘTE, DUPĂ BUGET – VIDEO

de admin
20 vizualizări

A inceput febra cumparaturilor pentru Paste! Inarmati cu plase si liste, oamenii cauta produsele pentru masa de sarbatori in supermarket-uri, dar si in piete. Friptura si drobul de miel, pasca sau cozonacul, sunt numai cateva preparate traditionale de care ar trebui sa se bucure toti romanii in ziua de Paste. Numai ca bugetul in acest an nu este prea mare, asa ca multi opteaza pentru preparate mai ieftine. Potrivit studiilor, in acest an, romanii vor cheltui in medie 350 de lei pentru masa de Paste.
Chiar daca ne mai despart cateva zile pana la Paste, in Targoviste, oamenii au iesit deja la cumparaturi. Primul pe lista este mielul. Pentru un kilogram, trebuie sa scoata din buzunare 25 de lei. Pentru a avea pe masa friptura de miel si drob, aceasta pensionara a scos din buzunare 170 de lei, jumatate din bugetul pe care il are disponibil pentru cumparaturile de Paste.
In jur de 300 de lei o va costa masa de Paste, spune aceasta pensionara din Targoviste, care recunoaste ca bugetul este limitat si in acest an.
Potrivit unui studiu, romanii vor scoate din buzunare in acest an in jur 350 de lei pentru masa de Paste, cu un leu mai mult decat anul trecut, dar de patru ori mai putin decat de Craciun si Revelion. Oamenii spun ca preturile au tot crescut si vor cumpara ce isi vor permite.
O masa mai bogata de Paste vor avea cei care locuiesc la tara. Ei spun ca nu cumpara decat cateva produse, restul vor ajunge pe masa direct din gradina sau din ograda.
Pe langa miel, pentru masa de Paste, oamenii vor cumpara si oua pentru a le inrosi, vopsea, cozonac si zarzavaturi. 10 oua si vopsea costa cel putin 15 lei, cozonacul intre 12 si 35 de lei. Mai ieftine sunt legumele: o legatura de ceapa verde, de ridichi sau o salata costa cate un leu, iar una de verdeata chiar si 50 de bani.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe