PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN NOU VAL DE INUNDAȚII – VIDEO

UN NOU VAL DE INUNDAȚII – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Povestea se repeta in localitatea damboviteana Dragodana. Mai multe gospodarii din satul Moara Popii au fost inundate. Oamenii de abia au mai putut iesi din case pentru ca apa depaseste in curti si o jumatate de metru. Situatia creeaza de fiecare data conflict intre administratia locala si cetateni.
De fiecare data cand ploua, apa care se scurge de pe versanti ajunge in curtile satenilor din Moara Popii. Asa s-a intamplat si miercuri cand mai multe gospodarii au fost inundate dupa ce au cazut cantitati importante de precipitatii.
Pentru a evita inundarea mai multor gospodarii, administratia locala a creat in primavara trecuta un canal care traverseaza strada pentru a prelua apa ce se scurge de pe versanti. De atunci, de fiecare data cand ploua, toata apa se scurge in ograda unei femei. De data aceasta, pentru a-si salva recolta de inundatii, proprietara a infundat canalul de scurgere. Alegerea s-a dovedit ca nu a fost si cea mai eficienta deoarece toata apa a ramas in gospodariile de pe marginea cealalta a drumului.
Oamenii spun ca incearca sa rezolve problema, autoritatile la fel, insa gospodariile raman in continuare inundate. Solutiile administratiei locale stau in mainile cetatenilor. Ar fi nevoie de crearea unui canal de scurgere prin gospodaria unei familii. Daca localnicii ar fi de acord, problema ar avea rezolvare. Insa solutia cere sacrificii din partea oamenilor.

Valentin Popescu
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe