PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DESPRESIVI DE PAȘTE – VIDEO

DESPRESIVI DE PAȘTE – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Singuratatea le aduce ganduri negre! In mod paradoxal, in perioada sarbatorilor, considerate de regula ca un moment de bucurie, numarul cazurilor de depresie creste semnificativ si odata cu acestea si tentativele de suicid. Presiunea sociala de a fi impreuna cu membri ai familiei sau prieteni, problemele financiare dar si pierderea unor persoane dragi sunt printre motivele principale care ii determina sa isi puna capat zilelor.
Statisticile negre se amplifica in perioada sarbatorilor si a momentelor mai importante din an. Stresul, agitatia din jur dar si problemele si motivele de intristare care se accentueaza in perioada Pastelui, ii afecteaza mai mult pe unii dintre noi si astfel isi face loc depresia si starile de anxietate. Fie ca sunt departe de cei dragi, fie sarbatorile ii gasesc intr-o situatie materiala mai proasta, fie compara situatia lor cu a celor din jur care pare ca este una perfecta si cad astfel prada gandurilor negre.
Psihologii recomanda ca, in aceasta perioada cei, care sunt mai sensibili si predispusi depresiilor , atacurilor de panica care ii pot aduce in pragul unei sinucideri, sa evite sa se agate de gandurile din trecut, de nereusite. Totodata, optimismul, o alimentatie si un stil de viata echilibrat dar si compania prietenilor ii pot ajuta sa depaseasca aceste momente.
Gandurile negre i-au cuprins si pe damboviteni. In weekend un tanar de doar 22 de ani s-a sinucis aruncandu-se de la etajul 7. Acesta postase pe un site de socializare gandurile si sentimentele pe care le traia in ultimul timp si dadea semne ca poarta o suferinta in suflet insa cei apropiati nu au realizat la timp situatia. La inceputul saptamanii, un alt barbat a cazut prada singuratatii si cuprins de depresie a vrut sa se sinucida dar a fost salvat in ultimul moment de un echipaj de jandarmi care trecea prin zona.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe