PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O POVESTE DESPRE FERICIRE – VIDEO

O POVESTE DESPRE FERICIRE – VIDEO

de admin
24 vizualizări

Alexandra, fetita care ne-a invatat cat de dureros este cuvantul saracie, rostit de un copil de 10 ani, traieste acum o poveste fericita. Ea si familia ei sunt tot mai aproape de visul de a avea o casa si curent electric, pentru a nu fi nevoite sa mai invete la lumina felinarului. Copilaria Alexandrei va fi in curand una roz, pentru ca nu va mai fi saraca, marturiste fetita. Pana sa se mute in casa noua, cei trei copii ai familiei Stegaru din Dragomiresti, Dambovita l-au asteptat si pe Iepurasul de Paste, care a venit incarcat cu daruri.
Ea este Alexandra. Copila care ne-a aratat, prin lacrimile ei, cat de tare doare saracia. Doare atunci cand locuiesti intr-un bordei si nu te viziteaza niciodata o colega. Doare cand iti faci temele la lumina unui felinar. Doare cand primesti in dar numai o portocala si o eugenie, penrtu ca atat isi permit parintii sa iti cumpere. Doare cand alti copii, la scoala, te arata cu degetul pentru ca esti sarmana.
Dar tot acest cosmar s-a terminat. Alexandra lasa in urma amintirile dureroase si copilaria in saracie. In scurt timp, fetita va avea un trai mai bun. Va lasa bordeiul in care locuieste cu familia si se va muta in casa. Prin minune, Alexandra nu va mai fi saraca.
lexandra si sora ei Rebeca viseaza cu ochii deschisi la ziua cand vor pasi in noua lor casa. Acum, se adapostesc trei copii si doi adulti intro camera saracacioasa. Dar nu va mai fi asa. Cele doua surori vor avea, pentru prima data, o camera numai pentru ele.
Mama celor trei copii se teme si acum ca totul este un vis si se va trezi. Nu ii vine sa creada ca in sfarsit copiii ei vor avea o casuta de care sa fie mandri.
De fiecare data cand pot, cei trei copii si mama lor merg sa viziteze locul unde se ridica noua casa. Tatal munceste din zori pana in seara, pentru a termina mai repede lucrarile. Si noaptea sta aici, de frica sa nu ramana fara vreun material.
In scurt timp, casuta lor va fi gata, iar visul lor se va implini. Dar pentru ca sunt copii cuminti, care lupta de mici cu greutatile vietii, iepurasul de Paste nu ii putea uita. Cativa toameni cu suflet mare din Targoviste le-au adus alimente, dulciuri, hainute si jucarii. Cel mai fericit de cadouri a fost Rares, mezinul familiei, care a imbratisat fiecare jucarie primita.
Si Protectia Copilului Dambovita le-a adus daruri. Cel mai important sprijin ramane insa construirea unei noi case. Cu ajutorul Fundatiei Sera si a autorititatilor, acaesta familie primeste sansa la o noua viata.
Acum Alexandra, Rebeca si Rares nu mai au lacrimi decat de bucurie. In scurt timp, saracia va ramane penrtu ei un vis urat.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe