Se imbata cu apa rece! Sute de candidati din fiecare judet, care au sustinut examenul de bacalaureat au depus contestatie dupa aflarea rezultatelor. Tinerii sunt nemultumiti si considera ca meritau o nota mai buna. Numai ca, sansa de a promova examenul dupa contestatii este dificila daca nu imposibila pentru unii dintre ei, avand in vedere ca la unele discipline au luat doar punctul din oficiu. In judetul Dambovita a fost inregistrat un record negativ de aproape 900 de contestatii. Practic 20% dintre candidatii care au dat bac-ul au contestat rezultatele.
Dupa ce au citit mentiunea “respins” in dreptul numelui la examenul de bacalaureat si au incercat sa dea vina pe subiectele prea dificile, emotii si camerele de supraveghere, absolventii de liceu s-au gandit sa remedieze situatia. In speranta ca vor avea o sansa de a schimba notele primite, elevii au luat cu asalt centrele de examinare pentru a depune contestatie . Acestia au avut la dispozitie patru ore. Anul acesta a fost inregistrat un adevarat record negativ in Dambovita unde au fost depuse 886 de contestatii. In Giurgiu au fost depuse 467 de contestatii. In judetul Teleorman 765 de candidati si-au contestat notele.
Din pacate pentru multi dintre ei, contestatiile nu le dau prea mari sperante si asta pentru ca notele obtinute la examen sunt prea mici. Este si cazul acestui candidat, care nu si-a mai incercat norocul prin contestarea rezultatelor, ci a decis sa se puna cu burta pe carte in toamna.
Altii, nu au vrut sa se dea batuti, asa ca au contestat chiar si notele de 1, 2 si 3 primite la examen. Inspectorii scolari spun insa ca este aproape imposibil ca notele sa se modifice atat de mult, iar sperantele sunt aproape de zero.
Contestatiile sunt solutionate in perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 11 iulie.
Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi