PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AFACERE CARE DĂ ROADE – VIDEO

AFACERE CARE DĂ ROADE – VIDEO

de Andrei Oprescu
27 vizualizări

Persoanele care nu mai au timp si chef sa mai stea in bucatarie sporesc afacerea celor care vand mancare gatita. Romanii pot uita de grija gatitului de acasa si pot apela la firme specializate ce livreaza mancare gatita la oala. In acest fel le ramane timp si pentru ceea ce le place sa faca si mancarea soseste numai buna de pus pe masa.
In fiecare an, vanzarile acestor tipuri de magazine cresc chiar si cu 10%.

Este bine cunoscut faptul ca in ultimii ani tot mai multi romani duc lipsa de timp din cauza joburilor active, insa de pe urma programului incarcat profita marile magazine, care aduc pe rafturi atat preparate reci, ambalate, dar si mancaruri calde, gatite la fata locului. 

Persoanele care lucreaza in mari companii si cu precdere tinerii nu isi mai fac timp pentru a se ocupa si de starea de sanatate fizica, din acest motiv mananca tot mai frecvent produse semipreparate, mancare rece si dulciuri. An de an, piata produselor gata preparate, la caserola sau in tipla, creste cu 10%. Din fericire, din ce in ce mai multi oameni sunt atenti la ceea ce mananca zilnic si incearca sa aiba o alimentatie echilibrata, dar mai ales sanatoasa. Restaurantele de tip fast-food sunt un mare ajutor cand timpul de gatit este limitat, dar de multe ori devin costisitoare, iar daca tii la silueta ta, acestea nu sunt o optiune. Cu toate astea, atrag mult mai multi clienti decat cele care merg pe retete clasice. 

De mai bine de 2 ani, in Romania, conceptul de mancare gatita la oala prinde contur, iar ideea este imbratisata imediat. Cu un simplu click, poti comanda o oala de ciorba, o oala de sarmale sau alte bunatati traditionale. Mancarea este livrata in recipiente de unica folosinta de 2 sau 3 kg, ce pot fi depozitate cu usurinta in frigider, pentru mai tarziu.

Printre cele mai comandate preparate ale bucatariei romanesti sunt salata boeuf, ciorba de vacuta si sarmalute din porc si se estimeaza ca, pentru bucataria italiana, cele mai mari cereri vor fi pentru lasagna, pastele al forno si supele crema. Desi este un concept nou pe piata din Romania, sansele ca acesta sa devina arhicunoscut sunt destul de mari, tinand cont de nevoile fiecaruia in raport cu timpul limitat. Pana atunci, putem spune ca preferintele romanilor se schimba si devin din ce in ce mai atenti la alimentatia zilnica. 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

http://youtu.be/2ijJe8XxBAw

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe