PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CARBURANT DE LUX – VIDEO

CARBURANT DE LUX – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Numai sofer sa nu fii in Romania! Cu cea mai proasta infrastructura si cele mai multe taxe, Romania este si tara campioana la scumpirea carburantilor. Pretul benzinei a crescut cu peste 11% in primele noua luni ale acestui an, iar cel al motorinei – cu aproape 8%, acestea fiind cele mai mari scumpiri inregistrate in randul tarilor membre ale Uniunii Europene. In aceste conditii, potrivit INS vanzarile de carburanti au scazut in august si au stagnat in primele opt luni, iar in vara, livrarile au fost mai mici si fata de 2010. 

România a înregistrat în primele nouă luni din acest an creşteri semnificative ale preţurilor la carburanţi şi se situează printre statele cu cea mai scumpă motorină din Uniunea Europeană. Dacă la începutul acestui an românii cumpărau benzină cu aproape 1,25 euro/litru ), la începutul lunii octombrie, preţul afişat în benzinării era de 1,386 euro/litru adică mai mare cu 11,15%.    

Aceasta este cea mai mare creştere a preţului la benzină înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE). Următoarea ţară în clasament, în funcţie de avansul înregistrat în primele nouă luni de preţul benzinei, este Croaţia, cu o scumpire de numai 3,98%, urmată de Austria – cu 3,13%, Marea Britanie cu 2,85% si Irlanda cu 2,36%. România ocupă acum locul 20 în rândul statelor UE cu cea mai scumpă benzină, iar la începutul anului era ţara cu cel mai ieftin carburant.  

reporter: Cătălina Sandu

http://youtu.be/1TJF3F50Xds

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe