PRIMA PAGINĂ » DELEGATIE DIN UNGARIA, LA TARGOVISTE

DELEGATIE DIN UNGARIA, LA TARGOVISTE

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

O delegatie a Crucii Rosii din Ungaria a fost prezenta la Targoviste. Reprezentantii organizatiei umanitare s-au aflat in tara noastra intr-o vizita de lucru, care are drept obiectiv colaborarea dintre Crucea rosie Ungara si cea Romana. La Targoviste, au avut parte de o mare surpriza. S-au intalnit cu cativa elevi din Ungaria, aflati si ei in vizita in vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti, in cadrul unui proiect derulat impreuna cu Colegiul Economic „Ion Ghica”.

 

Delegatia din Ungaria se afla de putin timp in tara noastra. A fost intai la sediul central al Crucii Rosii Romane, in Bucuresti, dupa care a venit la Targoviste, acesta fiind singurul oras, in afara de capitala, care a fost vizitat de unguri. S-au aratat incantati de sediul generos, dar au avut parte de o supriza si mai placuta. S-au intalnit aici cu un grup de elevi din Ungaria, care a venit la Targoviste, pentru a promova voluntariatul, alaturi de elevii de la Colegiul Economic Ion Ghica. Activitatile sunt finantate din fonduri europene.

 

Presedintele si directorul Crucii Rosii Ungare, precum si seful Departamentului Dezastre au avut o intalnire si cu autoritatile judetene. A fost un schimb intens de carti de vizita, dupa care prefectul Victor Sanda a incercat sa isi arate cunostintele de limba maghiara.

 

Presedintele Crucii Rosii Ungare a subliniat lipsa de colaborare intre autoritatile din Ungaria si cele din Romania, care creeaza dificultati si organizatiilor umanitare. Delegatia s-a aratat interesata de realizarea unor programe in colaborare cu Crucea Rosie Romana, inclusiv accesand fonduri europene. Spre deosebire de cea din Ungaria, organizatia umanitara din tara noastra sta mai prost la capitolul finantari. In Ungaria, Crucea Rosie primeste fonduri pentru cursurile de prim ajutor efectuate de cei care sustin examenul auto, dar si pentru donarea de sange, care se face la sediile acestei organizatii. In tara noastra, acest lucru nu este inca posibil.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/JapiE-QjMwc

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe