PRIMA PAGINĂ » ANCHETAT IN LIBERTATE

ANCHETAT IN LIBERTATE

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Presedintele Tribunalului Dambovita, Ion Milosioiu a scapat de arestarea preventiva. Sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea formulata de procurorii DNA, prin urma Ion Milosioiu va fi cercetat in stare de libertate, pentru trafic de influenta. Alte trei persoane din acest dosar, printre care liderul PDL Crangurile, George Banu, sunt arestate preventiv pentru 29 de zile. Acestea sunt acuzate de trafic de influenta, respectiv cumparare de influenta.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 2 noiembrie 2010, George Banu, liderul PDL Crangurile a pretins de la Visan Eftimie si de la Robert Anghel, suma de 6000 de euro pentru Ion Milosoiu, presedinte al Tribunalului Dambovita. Acesta sustinea ca are influenta pe langa judecatorul dambovitean, promitand ca Robert Anghel va fi pus in libertate in dosarul in care era judecat, in stare de arest preventiv, la Tribunalul Dambovita. Suma de 6.000 de euro a fost pretinsa prin intermediul lui Gheorghe Doican.

George Banu, Visan Eftimie si Gheorghe Doican au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. Liderul PDL Crangurile este acuzat de trafic de influenta, iar ceilalti doi de cumparare de influenta. Robert Anghel, care se afla deja in arest preventiv, este acuzat si el de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Judecatorul Ion Milosioiu, anchetat in stare de libertate, nu a fost suspendat din functia de presedinte al Tribunalului Dambovita. In urma cu doi ani, despre judecatorul dambovitean se vorbea ca fiind in topul celor mai bine platiti magistrati din tara. Pe baza declaratiilor de avere postate de presedintii tribunalelor din judetele Romaniei, in 2011, un site de analiza economica a intocmit un top al lefurilor magistratilor. Judecatorul Ion Milosioiu figura pe locul cinci in clasament, salariul lui anual fiind in 2010 de 87.500 de lei. In 2011, acesta a castigat 138.400 de lei, potrivit declaratiei sale de avere, iar in 2012 leafa anuala a magistratului a ajuns la 94.700 de lei pe an.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/bhYz0hDZAHA

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe