PRIMA PAGINĂ » VULPILE, VACCINATE DIN AVION

VULPILE, VACCINATE DIN AVION

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Directia Sanitar Veterinara Dambovita a inceput vaccinarea antirabica a vulpilor. Pentru prima data in judetul Dambovita, vacinurile vor fi distribuite cu ajutorul avioanelor. Inspectorii sanitar-veterinari anunta populatia ca vaccinurile nu sunt toxice pentru oameni, insa daca sunt gasite , eviatati sa le atingeti fara manusi. Veterinarii spun ca rabia este extrem de periculoasa si pentru oameni, fiind incurabila si mortala!

Timp de o luna, avioanele vor survola judetul Dambovita si vor imprastia momelile doar in zonele impadurite.

Pe perioada campaniei, localnicii sunt obligati sa isi tina cainii legati in curte iar la plibare sa fie scosi numai in lesa si cu botnita. Totodata , este interzisa atingerea animalelor gasite moarte.

Actiunea se desfasoara in toata tara si  costa, nici mai mult nici mai putin de 5 milioane de euro, bani de la Comisia Europeana. Rambursarea din banii europeni va fi de 75%, conditionata de vaccinarea antirabica la vulpi pe 100% din teritoriul Romaniei .

Echipa: Mihai Eremia, Loredan Bourosu

http://youtu.be/_ixPPQ1gZKA

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe