PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » VAL DE CĂLDURĂ LA MUNTE

VAL DE CĂLDURĂ LA MUNTE

de Mditv
14 vizualizări

Valul de caldura care s-a asternut peste Romania a atras de la sine un val de turisti in statiunile de pe Valea Prahovei. In speranta ca vor gasi temperaturi acceptabile, turistii s-au refugiat in statiunile montane insa nici aici nu au avut parte de racoarea mult cautata.Desi vantul a adiat usor, la Sinaia, Busteni sau Azuga s-au inregistrat cele mai ridicate temperaturi din acest an. La Busteni turistii straini care au pornit in drumetii spre platoul masivului Bucegi au fost prinsi pe picior gresit.

Din cauza temperaturilor foarte ridicate, termometrele stradale au luat-o razna, ajungand sa indice in mod eronat si 42 de grade Celsius,iar angajatii primariei au facut tot posibilul sa remedieze defectiunile.

Desi s-au bucurat de numarul mare de turisti ajunsi la munte, proprietarii pensiunilor au avut insa si motive de nemultumire.
In speranta ca la altitudini mai mari vor gasi racoarea mult cautata, foarte multi turisti au pornit in aceste zile in drumetii pe potecile montane. Salvamontistii patruleaza pe cele mai aglomerate trasee si ii sfatuiesc pe acestia sa poarte imbracaminte de culori deschise, sa aiba tot timpul rezerve de apa la indemana si sa nu se abata sub nicio forma de pe potecile marcate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe