Un diagnostic crunt le fura cei mai frumosi ani din viata! De la varste fragede incep o lupta de multe ori contracronometru cu un dusman invizibil, dar cu o forta distrugatoare. Este vorba despre copiii bolnavi de cancer. Isi petrec copilaria pe paturile spitalelor, cu branule in brate prin care trec substantele care ii ajuta sa lupta cu boala…fizic, pentru ca emotional pare ca nimic nu ii mai salveaza. Invata o lectie de viata dura mult prea devreme, iar supravietuirea este miza cea mare. In timp ce medicii se zbat cu tratamente in jurul lor, cineva s-a gandit si la sufletul acestor micuti. Un dambovitean si-a pus casa la dispozitie pentru a oferi copiilor greu incercati de soarta tabere speciale.
Ce-i poti spune unui parinte atunci cand afla ca micutul lui are cancer? Cum incurajezi un copil care se lupta cu un diagnostic asa crunt? Ce sperante mai poate avea micutul tintuit pe patul de spital care priveste la doctorii din jurul lui care vorbesc despre statistici, medicamente ciudate si supravietuire. Sistemul medical lupta cu boala, nu si cu urmele ei. Undeva langa Pucioasa, la Branesti, un dambovitean a reusit sa faca ceea ce nu face statul roman. Sa le vindece si sufletele copiilor bolnavi de cancer. Totul intr-o tabara speciala.
Ionela a fost in tabara anul trecut. Tocmai suferise un transplant de celule stem iar saptamana petrecuta aici i-a schimbat viata. Acum a revenit sa-i ajute ea pe alti copii. Raul este pentru a doua ora in tabara. Vine tocmai din Alexandria. Diagnosticul cumplit l-a primit in urma cu cativa ani. De atunci a uitat complet de copilarie. Aici, a invatat din nou sa fie copil. Andreea a venit in tabara tocmai de la Suceava. Si ea este sub tratament. A petrecut mult timp prin spitale, iar vacanta de aici o ajuta sa uite de boala.
Totul a pornit de la un filmulet de pe internet cu o tabara asemanatoare in strainatate. Vlad nu a stat pe ganduri si a pus la bataie casa parintilor lui. I s-au alaturat rapid oameni cu suflet mare. Avocati, procurori, profesori, medici, contabili sau oameni de afaceri. Toti au lasat pentru cateva saptamani profesiile deoparte si au devenit voluntari in Magic Camp. Anca este unul dintre ei. Sora ei, medic pediatru la Institutului Oncologic din Bucuresti a insotit-o in tabara. Are grija ca micutii de aici sa urmeze tratamentul si incearca sa le readuca zambetul pe buze copiiilor.
Anca Balba vine de la Constanta pentru a le oferi micutilor mici sedinte de hipoterapie. S-a alaturat cauzei imediat ce a aflat de tabara, iar acum este voluntar. In Romania avem nevoie de astfel de initiative. Acesti micuti merita sa se bucure de copilarie. Un gest simplu al unui om cu suflet mare poate schimba destine.