PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SARBATOAREA SIMBOLULUI DE CREDINTA

SARBATOAREA SIMBOLULUI DE CREDINTA

de Mditv
6 vizualizări

Gata cu vara pentru anul acesta! Data de 14 septembrie, in care crestinii ortodocsi sarbatoresc Inaltarea Sfintei Cruci, anunta sfarsitul anotimpului cald si debutul toamnei. Pentru a sarbatorii simbolul credintei, crestinii au tinut post si au mers la Biserica, amintindu-si de patimile si de moartea Mantuitorului. Ca la orice sarbatoare si de Ziua Crucii se pastreaza traditiile populare, iar in aceasta zi atentia celor de la sate este indreptata catre reptile, care ar trebui sa se retraga in ascunzisuri pana la primavara.

In vechile cronici, Sarbatoarea Sfintei Cruci dateaza din anul 335, cand a avut loc sfintirea celebrei biserici, construite de Constantin cel Mare deasupra mormantului Domnului. De atunci, cel dintai obiect sfant al religiei crestine este sarbatorit anual, in data de 14 septembrie.

Sarbatoarea este marcata de crestinii ortodocsi prin post negru, pentru ca aminteste de patimile Mantuitorului, inainte de rastignire.

Conform calendarului popular Ziua Crucii vesteste sfarsitul verii si marcheaza inceputul culegerii viilor, insa in aceasta zi nu se munceste pentru a a nu atrage primejdiile.

In ziua in care sarbatorim Inaltarea Sfintei Cruci nu este bine sa mancam peste, usturoi, nuci, si prune. Fie ca au avut busuioc sau nu, crestinii ortodocsi au mers la Biserica pentru a se ruga. Se spune ca cine tine post in aceasta zi si se roaga se va vindeca de boli. Pentru unii dintre credinciosi semnificatia Sfintei Cruci este atat de mare, incat au invatat si rugaciuni prin care slavesc simbolul credintei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe