Votul democratic din PSD Dâmboviţa se execută la comun sau în funcţie de ordinele primite de la superiori. Imaginile surprinse la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a social-democraţilor ridică multe semne de întrebare în legatură cu veridicitatea procedurii prin care au fost aleşi capii armatei roşii din politică. Mandatele nominale au fost primite în teancuri, la fel ca şi buletinele de vot.
Cei aproape 800 de invitaţi la conferinţa de alegeri PSD Dâmboviţa au primit câte un mandat nominal prin intermediul căruia se putea ridica buletinul de vot. Cel puţin aşa era procedura corectă, însă foarte mulţi dintre social-democraţii veniţi în delegaţii la Casa Sindicatelor din Târgovişte au rămas cu mâna goală. O persoană din delegaţia de la Cornăţelu a făcut colecţie de mandate, chiar sub ochii edilului Floarea Rădulescu. Întrebată despre această situaţie, primăriţa a devenit irascibilă şi a refuzat chiar să divulge numele persoanei în cauză. Pe ideea cine se scuză, se acuză, primul om din Cornăţelu a insistat că a fost prezentă în sală, dar că nu a putut urca după mandat din cauza unei operaţii la picior.
Persoana care a strâns mai multe mandate, în frunte cu cel dedicat primăriţei Floarea Rădulescu este preşedinta organizaţiei de femei PSD Cornăţelu. Însă aceasta nu este singura neregula constatată. În momentul în care s-a dat startul votului, majoritatea invitaţilor s-au îngramădit la cabinele de vot, iar în imbulzeală buletinele de vot s-au dat tot la grămadă.
Mai mult decât atât, opţiunile votanţilor au fost exprimate la comun pe scări, pe hol, pe oriunde, mai puţin în cabinele amenajate în acest scop. Dornici să scape cât mai repede de aceste formalităţi, votanţii nu au fâcut coadă doar la urna în care au depus voturile, ci şi la ieşirea din clădire.
Astfel, veridicitatea alegerilor PSD stă sub semnul întrebării, desi în Statutul Partidului Social Democrat, la capitolul V, se vorbeşte despre votul secret, democratic. În articolele 180-189 este explicat modul corect în care ar fi trebuit să se desfăşoare alegerile, dar probabil ca social-democraţii au fost prea ocupaţi să-i organizeze pe votanţi şi nu au mai avut timp să citească statutul. Jocurile au fost făcute dinainte.
După votare, rezultatele au fost divulgate după mai bine de două ore şi jumătate. Oare de ce s-a întârziat atât de mult? Oare planurile iniţiale nu au fost duse la îndeplinire? Interesul social democraţilor pentru alegerea conducătorilor a fost evident şi în momentul în care au fost făcute publice rezultatele într-o sală goală.